Cvetoče krošnje letošnje pomladi 🌳🌿🌸 🌼

Čeprav se še dobro spomnimo lanske učne snovi o znanilcih pomladi, nas prizori cvetočih krošenj vsako pomlad znova osupnejo. Letošnje pomladno prebujanje je bilo nekaj posebnega. Brste, ki so zeleneli iz dneva v dan, in cvetove, ki so množično mežikali soncu, smo mnogi opazovali skozi okno. Ker smo bili prikrajšani za brezskrbno posedanje pod ogromnimi belimi in rožnatimi cvetočimi krošnjami, se je vsak od nas toliko bolj predajal svoji domišljiji. Še veste, kdo je trdil, da je domišljija pomembnejša od znanja? Ključna pa je tudi pri likovnem ustvarjanju.

Na natečaju #ostani doma in ustvari cvetoče krošnje je sodelovalo kar 284 osnovnošolcev, prejeli pa smo kar 299 likovnih interpretacij predlaganega motiva. Ob tako lepem odzivu smo nagradili več izdelkov kot je bilo predvideno – skupno 20. Ker so vsi sodelujoči izkazali izjemno motivacijo in ustvarjalnost, smo se odločili, da na virtualno razstavo uvrstimo vse prispele cvetoče krošnje.

Kako pisano in doživeto je bilo pomladno prebujenje to pomlad si oglejte v videu:

Vsa nagrajena dela zaznamuje svežina in spontanost likovnega izražanja, zato mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem iskreno čestitamo. Vsekakor si pohvalo zaslužijo vsi sodelujoči in le upamo lahko, da boste učenci še naprej raziskovali likovni jezik in uživali v ustvarjalnosti!

Hvala starši, mentorji in mentorice, da ste učence spodbudili k ustvarjanju!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s